Tom Davies monturen is een begrip apart. De engelsman Tom Davies is na zijn afstuderen aan de universiteit van East Anglia vertrokken naar China. Daar is hij gaan werken in een fabriek om alles te weten te komen over het ontwerpen en maken van monturen.

Met de kennis die hij daar heeft opgedaan is hij teruggekeerd naar Engeland en is voor zichzelf begonnen met ontwerpen en maken van monturen. Dit heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. Algauw was hij ontdekt en was er erg veel vraag naar zijn monturen. Zijn werk maakte zo'n groeispurt door dat de wachttijden voor een montuur konden oplopen tot meer als een jaar.

 

Om de wachttijden op te vangen heeft Tom Davies een ' ready to wear' lijn opgezet. Ook heeft hij een concept bedacht voor op maat gemaakte monturen, de ' bespoke ' collectie. De basismodellen van deze collectie bestaat uit ongeveer 30 modellen. Dit model kan vervolgens aan de wensen van de consument worden aangepast. Zo kan bijvoorbeeld de kleur worden verandert, maar ook de breedte van het montuur of de neusmaat. Er kan zelfs een persoonlijke boodschap, bijvoorbeeld een naam, in worden gegraveerd.

 

Go-optiek.nl is generated by: Arctic Framework v1.3.0. An Online Software Solution by Tansarc