Voor het dragen van lenzen hebben wij ruime mogelijkheden.

Na een uitgebreidde oogmeting geven wij een best passend advies over lenzen en vloeistof. Niet elke lens is zomaar geschikt voor elk oog, dit geldt ook voor de vloeistoffen. Schade door verkeerd gebruik van lenzen c.q. vloeistof kan onomkeerbaar zijn. Laat u altijd goed informeren, u heeft maar 1 paar ogen!

 

In eerste instantie bestellen wij één setje lenzen. Indien u nog nooit lenzen gedragen heeft krijgt u van ons tijdens een oefensessie uitgebreidde instructies over het inzetten, uithalen en verzorgen van de lenzen. Wanneer het zelfstandig in- en uithalen van de lenzen goed gaat, gaat u ze een week of twee dagelijks dragen om te ervaren of dit de juiste keuze voor u is. Vervolgens wordt er een controle gedaan waarbij ook gekeken wordt hoe de lens zich op het oog gedraagt.

Ook is het mogelijk om lenzen te krijgen met een leesdeel, oftewel multifocaal, erin.

 

 

Daglenzen;

Daglenzen zijn zachte lenzen en hebben het voordeel dat de dag wordt begonnen met een fris nieuw setje lenzen. Aan het einde van de dag gooit u ze in de prullenbak en hoeft ze daardoor niet in vloeistof te bewaren of schoon te maken. Daarnaast zijn ze erg handig voor als u af en toe lenzen wilt dragen, naast het gebruik van een bril, bijvoorbeeld bij het sporten of in de vakantie.

 

 Maandlenzen;

Momenteel is dit het meest gekozen systeem. Het zijn lenzen die een maand gedragen worden. Overdag worden de lenzen gedragen en 's nachts worden ze in vloeistof bewaard. Na een maand moeten ze vervangen worden door een nieuw setje lenzen. Dit systeem wordt meestal in verpakkingen geleverd van 6 stuks, dus voor een half jaar.

 

Harde lenzen;

Harde lenzen zijn relatief goedkoper doordat ze langer meegaan. Gemiddeld gaat een harde lens 1 tot enkele jaren mee.

 

!!!!!!LAAT MINSTENS 1 KEER PER JAAR UW OGEN CONTROLEREN BIJ HET DRAGEN VAN LENZEN, OOK INDIEN U GEEN KLACHTEN HEEFT !!! Dit doet u immers bij de tandarts 2x per jaar, wij hopen dat u even zuinig op uw ogen bent als op uw gebit!

 

 

 

 

 

Go-optiek.nl is generated by: Arctic Framework v1.3.0. An Online Software Solution by Tansarc